Qui som

A Coure Comunitats a Transició ens comprometem a fomentar la transició cap a una societat més sostenible. El nostre equip porta anys promovent energies renovables, mobilització ciutadana i empreses socials.

Coure, una cooperativa de consumidors i usuaris

Coure es constitueix dacord amb larticle 110 de la Llei de Cooperatives 1/2003 de 20 de març, i l'article 22 de lEstatut de consumidors i usuaris de les Illes Balears, com a cooperativa de consumidors i usuaris. L'escriptura de constitució davant notari va ser el 25 d'agost de 2023, i la inscripció al Llibre d’inscripció de societats cooperatives, foli 948, seient 1 del Govern de les Illes Balears. Els estatuts aprovats estan disponibles, escriu-nos a info@coure.es i te'ls enviem.


El nostre equip

Esther Piñeiro,llicenciada en filosofia i Presidenta de Coure, és experta en relacions i negociacions amb empreses, gestió de conflicte i polítiques de gènere, treball que va desenvolupar en part a Comissions Obreres. Ha estat implicada en diversos moviments socials mediambientals, tant a nivell organitzatiu com activista. A més de Presidenta, és membre del nostre Consell Rector.

Xavier Camps enginyer tècnic i ha participat en el disseny de les Directrius Estratègiques de Menorca en matèria d'energia (DEM-e) i és coautor de l'Estratègia Menorca 2030, full de ruta per descarbonitzar el sistema energètic de l'illa. També ha treballat com a tècnic de l'Oficina de l'Energia del Consell Insular, assessorant en matèria de renovables i eficiència energètica i compta amb experiència en consultoria i gestió energètica. A més, ha participat en diverses iniciatives de sensibilització per a la sostenibilitat i està implicat en moviments socials relacionats amb aquesta a Menorca. 

Jose María García, llicenciat en dret i Secretari del Coure, compta amb 25 anys d'experiència en assessorament legal de l'economia social i empresarial, relació amb institucions i administracions públiques per a la recerca d'acords que donin solució a situacions socialment millorables, compartint amb aquestes les decisions sobre això. També és membre del Consell Rector. 

Jesús Cardona, arquitecte i soci fundador de Coure, ha estat el coordinador de les DEM-e per a l'Institut Menorquí d'Estudis i coautor de l'Estratègia Menorca 2030. Des del seu estudi d'arquitectura ha treballat per reduir el consum de recursos i la restauració arquitectònica i mediambiental . Ha estat un dels principals impulsors de la Comunitat d'Energies Renovables del Polígon Industrial de Sant Lluís.

Hugo Sintes és economista i MBA per ESADE. Ha desenvolupat la seva carrera a l'economia social, donant suport a desenes de cooperatives i empreses socials, treballant per a OXFAM, Big Society Capital, The Big Issue i organitzacions d'habitatge social al Regne Unit, Espanya i altres països. Actualment dóna suport a la gestió d'una finca agrícola i és membre del Consell d'Administració de dues ONG al Regne Unit, cosa que combina amb suport estratègic empreses socials i projectes d'inversió d'impacte a Espanya. És Interventor de Coure.

També comptem amb el suport d'un instal·lador amb experiència en desenes de projectes amb plaques solars a Menorca.